המעמיס הטלסקופי הינו מלגזה ייחודית בעלת זרוע העמסה, הרמה והנפה עבור מטענים. בקצה הזרוע של המעמיס הטלסקופי ניתן להתקין אלמנטים שונים זאת בהתאם לצרכים במפעל או במחסן עימו עובדים.
תחילת המעמיסים הטלסקופיים היתה באנגליה. המעמיס הטלסקופי הומצא על ידי חברת MATBRO מתוך צורך בענף התעשייה החל תהליך של הסבת מלגזות רגילות לכאלו בעלות זרועות טלסקופיות הממוקמות בחלק הקדמי של המלגזה כשתא המפעיל נמצא מאחור. עם הזמן השתפר תהליך הייצור עד לכדי כך שברוב המעמיסים הטלסקופים הנהג יושב לצד הזרוע ולא מאחור, מה שמעניק לו שדה ראיה רחב ונוח הרבה יותר.
על פי הנחיות משרד התחבורה לנהג המעמיס טלסקופי צריך להיות מעל גיל 18 ובעל רישיון נהיגה מדרגה 1 לפחות ולעבור הכשרה מקצועית הכוללת 27 שעות לימוד (19 עיוני ו-8 מעשי) של הפעלת הכלי עצמו, הרמת משאות והובלתם.
לפני שנבחר מעמיס טלסקופי מתאים יש לבחון את אופי העבודה ולהתייחס כמובן למבנה השטח, הגובה המקסימאלי אליו נרצה להגיע, הרדיוס האופקי והאנכי של השינוע וכמובן המשקל המקסימאלי של המשאות אותם אנו מתכוונים להרים.
כשמתכוונים לגובה העבודה של מעמיס טלסקופי הכוונה היא לגובה המרבי האנכי שניתן להרים את המטען. הרדיוס מתייחס למרחק המרבי מהמעמיס הטלסקופי והנחה שלו על המשטח. בנוסף יש להתייחס לגבולות היציבות של מעמיסים טלסקופים כזו מתוארת בטבלת עומסים המצויה בתאו של מפעיל המעמיס הטלסקופי. טבלה זו באה לתאר את יכולת ההרמה של המעמיס הטלסקופי. כושר ההרמה של המעמיס הטלסקופי נקבע על פי הדגם שלו וכמובן מתייחס לכושר הרמה עם מייצבים קדמיים וללא מייצבים אלו. השימוש במייצבים מקדימים מאפשר לרדיוס העבודה וכושר ההרמה של המעמיס הטלסקופי לעלות אך העבודה כמובן תעשה רק כשהכלי נייח ולא נוסע.
ניתן לומר שהמעמיס הטלסקופי הוא דגם מתקדם ועשיר יותר באפשרויות מן המלגזות. שילוב של הגעה לגובה רב יותר, ברדיוס רחב יותר וביכולת להפגין עדיין עבירות מרשימה במקומות צרים ומורכבים הופכים את המעמיס הטלסקופי לאפשרות של רכב עבודה עם פתרונות רבים ומגוונים בעבודה קלה ונוחה יותר למפעיל עצמו ואף לצוות העובדים סביב.